Jetten W&S Partner
careers in motionSuccesvol Solliciteren Kun Je Leren...


Heeft u hulp nodig bij het voorbereiden op uw sollicitaties of op een belangrijk sollicitatiegesprek? Wordt u regelmatig uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek maar lukt het niet om tot de laatste ronde te komen?  Wilt u graag meer succesvol solliciteren en kunt u hulp gebruiken bij het voeren van sollicitatiegesprekken? Dan is een persoonlijke en maatwerk sollicitatietraining wellicht iets voor u! Lees hieronder verder...

De sollicitatietraining is altijd maatwerk. Vooraf bespreken waaraan u behoefte heeft: in de training kunnen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde komen: Hoe schrijf ik een inspirerend CV en motivatiebrief, het gebruik van Social Media, Het inzetten van gesprekstechnieken, Coaching en begeleiding tijdens sollicitaties en op de werkplek.
Wilt u weten hoe u Social Media kunt inzetten om te solliciteren, hoe ziet een modern CV eruit? Heeft u handvatten nodig om een goed sollicitatiegesprek te voeren? Heeft u advies nodig bij het zoeken naar voor u geschikte vacatures en vraagt u zich af welke vacatures  voor u passend zijn? Jetten W&S Partner kan u helpen deze te vinden. Onze training is altijd persoonlijk en op maat gemaakt. Passend bij u, de vacature en de organisatie waar u wilt solliciteren.


De professionele HR Consultant van Jetten W&S Partner helpt u graag met een succesvolle voortzetting van uw carrière!

Daarnaast werkt Jetten W&S Partner samen met een professionele NOLOC gecertificeerde loopbaancoach voor uitgebreide assessment- en coachingstrajecten.  


Sollicitatietrainingen 


Module 1. Maak een Sollicitatieplan 

Deze training kan individueel of in groepsverband worden gegeven. Individueel betreft het een maatwerktraining toegespitst op uw persoonlijke wensen en behoefte t.a.v. uw carrière. In groepsverband (max. 6 deelnemers) leert men van elkaars ervaringen en doet veel inspiratie op!

In deze training komen veel facetten van solliciteren in de huidige arbeidsmarkt aan de orde. 

In een persoonlijke intake bespreekt u samen met de Consultant uw achtergrond en huidige situatie en komen uw wensen en verwachtingen t.a.v. de training en uw carrière aan bod. Waar moet u op letten bij het schrijven van een sollicitatiebrief en hoe maakt u een interessant CV, passend bij de door u gewenste functie en de huidige arbeidsmarkt? Na deze sollicitatietraining bent u goed in staat om succesvol te solliciteren: U heeft een sollicitatieplan dat geheel voor u van toepassing is: u weet hoe u kunt zoeken naar geschikte vacatures, u weet hoe u een goede sollicitatiebrief te schrijven, heeft een goed CV en een Linkedin Profiel. U heeft de basiskennis om te gaan netwerken en vaardigheden en hoe u het sollicitatiegesprek kunt voorbereiden en voeren. 


Module 2. Het voeren van een Sollicitatiegesprek
Na een persoonlijke intake waarin zaken aan de orde komen zoals opleiding, werkervaring en achtergrond of na de training Sollicitatieplan, vindt de Training Sollicitatiegesprekken plaats.
U leert verschillende gesprekstechnieken herkennen en hanteren en oefent sollicitatiegesprekken onder leiding van een ervaren W&S Consultant. Na de training bent u goed in staat om een sollicitatiegesprek voor te bereiden en te voeren. U bent zich bewust van uw sterke en aandachtspunten en motivatie en weet deze uitstekend in te zetten bij uw sollicitatiegesprek. U ontvangt daarnaast op uw persoonlijke situatie toegesneden 'Tips' en 'Trics' voor een succesvolle sollicitatieprocedure.   

Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijke coach en begeleiding naar een een nieuwe functie dan is één van de onderstaande module wellicht een passende aanvulling.


Module 3. Coaching 
In deze fase wordt u wordt begeleidt in uw zoektocht naar een passende nieuwe functie op de arbeidsmarkt. U krijgt persoonlijke training en begeleiding bij het zoeken naar en vinden van een bij u passende vacature. Hoe zoekt u naar vacatures? Wat is een bij u passende vacature, waar moet deze aan voldoen? Hoe vindt u geschikte vacatures in kranten, op internet, op social media?  Welke andere kanalen kunnen worden ingezet voor het vinden van een interessante functie die bij u past? Aan welke netwerken kunt u deelnemen en hoe werkt dat dan? Stel u bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan kan uw HR Consultant u helpen dit gesprek voor te bereiden. 


Module 4. Follow up en Nazorg

Als het trainings- en coachingstraject wordt afgesloten: hetzij omdat u een nieuwe functie heeft gevonden of omdat u in voldoende mate geëquipeerd bent om zelfstandig en gesterkt de arbeidsmarkt te betreden, kunt u ervoor kiezen om gecoached te worden: bijv. in uw nieuwe functie, ter voorbereiding op een belangrijke sollicitatie maar ook tijdens en ter evaluatie van een sollicitatieprocedure.
Graag helpt de Consultant van Jetten W&S Partner u om uw nieuwe functie tot een succes te laten worden of begeleidt Jetten W&S Partner u in uw zoektocht naar een nieuwe interessante functie.  

Module 5. Social Media Training
Social Media is niet meer weg te denken uit de huidige arbeidsmarkt. Bent u geïnteresseerd in de wijze waarop u dit kunt inzetten om succesvol(ler) te solliciteren? Dan is de linkedin training voor u geschikt: In deze training leert de Consultant van Jetten W&S Partner u stap voor stap hoe u Linkedin kunt gebruiken en inzetten: hoe maak ik een profiel aan, aan welke zaken moet dit profiel voldoen, waar moet ik op letten bij het het gebruik van Linkedin etc.. Na de training beschikt u over een Linkedin profiel en weet u hoe u dit kunt inzetten.
Jetten W&S Partner is een full service werving en selectiebureau dat zich naast Training & Coaching richt op Outplacement, Executive Search en Werving en Selectie.