Sollicitatieformulier

  Tax Compliance Specialist 
             (Rotterdam, fulltime, m/v)

 
Werken bij hét toonaangevende belastingadvieskantoor op zowel juridisch als fiscaal gebied in Nederland? Met kantoren in de belangrijke financiële centra in de wereld? Ben je die gedreven, ambitieuze kandidaat die wil excelleren in het fiscale vak en zich graag verder wil ontwikkelen? Wil je deel uitmaken van een groot team van fiscalisten waarin intensief met elkaar wordt samengewerkt op een toplocatie in het centrum van Rotterdam? Dan ben jij degene die we zoeken!
Voor onze opdrachtgever zijn wij vanwege de sterke groei van de fiscale compliance afdeling op zoek naar een 


                    Tax Compliance Specialist 
                                                   (Rotterdam, fulltime, m/v)​

De opdrachtgever
De organisatie is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bediend. Wereldwijd werken er 1500 medewerkers waarvan ruim 850 fiscalisten, advocaten en notarissen in 6 kantoren in de thuismarkt en in 8 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.

Cultuur
De fiscalisten, advocaten en notarissen van de organisatie werken nauw samen in teams waarin verschillende disciplines worden gecombineerd. Veel tijd wordt besteed aan het delen van kennis. De cultuur kenmerkt zich door een sterk gevoel voor ondernemerschap, een hoge graad van dienstverlening en onderlinge betrokkenheid. De kwaliteitsgerichtheid en korte lijnen zijn de basis voor een inspirerende cultuur.

De functie
De Tax Compliance Specialist maakt deel uit van een team van zo’n 350 fiscalisten waarin intensief wordt samengewerkt met fiscale adviseurs. Als Tax Compliance Specialist bij onze opdrachtgever houd je je bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Opstellen van aangiften vennootschapsbelasting voor grote fiscale eenheden, alsmede het verzorgen van de rapportage over de ingenomen standpunten en de daarmee gemoeide risico’s;
  • Opstellen en beoordelen van vpb-posities ten behoeve van de jaarrekening: latenties berekenen, acute vennootschapsbelasting (voorgaande jaren) bepalen, effectieve belastingdruk berekenen, vereiste documentatie en toelichtingen in de jaarrekening verzorgen;
  • Begeleiden van cliënten bij het opzetten van een tax control framework;
  • Vergroten van awareness bij collega's en cliënten voor tax accounting en invulling van het tax control framework;
  • Het ondersteunen van cliënten in het kader van transfer pricing documentatieverplichtingen.


Wat verder wordt gevraagd …

  • Een afgeronde HBO Fiscale Economie, eventueel aangevuld met een afgeronde Master Fiscaal Recht of Fiscale Economie;
  • De ideale kandidaat heeft 5 tot 10 jaar ervaring in de tax accounting/tax compliance praktijk. Maar ook kandidaten met minder ervaring worden uitgenodigd om te solliciteren. Daarnaast heb je een gedegen kennis van het fiscale recht, aangevuld met kennis van de verschillende verslaggevingsregels;
  • Je beschikt over uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Last but not least: Je bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam.


Qua persoonlijkheid herken je jezelf in het volgende profiel: Je bent proactief, ondernemend, communicatief en analytisch sterk. Je beschikt over een uitstekend cijfermatig inzicht, bent resultaatgericht, kwaliteit- en cliëntgericht, consciëntieus en een teamspeler. Zelfstandig en ambitieus met een positieve werkhouding. Graag wil je excelleren in het fiscale vak en je daarin verder ontwikkelen.

Wat krijg je terug?
Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal belastingadvieskantoor op een fantastische locatie in het centrum van Rotterdam met een sterke identiteit, uitstekende collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast wordt er binnen de organisatie gestreefd naar een gezonde work-life balance. Zelfontplooiing wordt binnen deze organisatie erg belangrijk gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen op het gebied van tax accounting en tax reporting, vanzelfsprekend mede afhankelijk van je ervaring en interesse.

Solliciteren en/of interesse?
Voldoe je aan het bovenstaand profiel en zou je graag bij deze organisatie willen werken? Dan zien wij je sollicitatie met CV en korte motivatiebrief graag tegemoet. Wij nemen na ontvangst hiervan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Mocht je meer informatie willen ontvangen dan kun je ook rechtstreeks telefonisch contact opnemen met Marjolein Jetten: +31 6 29 33 29 16 of per e-mail: info@jettenwspartner.nl. 


Jetten W&S Partner
careers in motion