Jetten W&S Partner
careers in motion Sollicitatieformulier

Deze vacature is door ons ingevuld. U kunt hier dus helaas niet meer op solliciteren. Mocht u geïnteresseerd zijn in een andere vacature of een open sollicitatie willen sturen, neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar info@jettenwspartner.nl.

Productontwikkelaar/  

Voedingsmiddelentechnoloog
(Middelburg, m/v)


Onze opdrachtgever is een producent van voedingsproducten die over de hele wereld aan klanten worden uitgeleverd. Als onderdeel van een familiebedrijf kent de organisatie een jarenlange traditie op het gebied van het telen van gewassen tot de verwerking daarvan. Het gehele proces van telen tot verwerken is in eigen beheer: Innovatie, duurzaamheid, ambachtelijkheid en verantwoord ondernemen staan centraal. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in het continue investeren in productverbetering en het maximaal laten plaatsvinden van afvalwerking: Zo wordt het product, dat niet volledig aan de eisen voldoet, als veevoer gebruikt.  

De organisatie is een ambitieus, gezond en groeiend bedrijf waar vakmanschap, passie, grote betrokkenheid, openheid, betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en een collegiale cultuur van ‘handen uit de mouwen’ hoog in het vaandel staan. De moderne productiefaciliteiten zorgen voor een prettige werkomgeving. 

De organisatie is voornemens om de afdeling ‘Smaken’ in eigen beheer op te nemen met als doelstelling dat dit uiteindelijk zal leiden tot een nieuwe categorie binnen de organisatie.
Voor deze opdrachtgever zijn wij daarom op zoek naar een  

Productontwikkelaar Smaken / Sr. Voedingsmiddelentechnoloog /  (omgeving Middelburg, ft, m/v)

die zelfstandig in staat is om smaken voor bestaande producten te ontwikkelen en zich daarbij verantwoordelijk voelt voor het best mogelijke resultaat. Iemand die graag mee wil groeien met de organisatie.

Als Voedingsmiddelentechnoloog/ productontwikkelaar ga je je richten op het ontwikkelen van de nieuwe smaken en het inrichten van de nieuwe bijbehorende processen voor de organisatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO, werkt nauw samen met de CMO, Productie, Verkoop, QA/RA/QC) maar ook met klanten en leveranciers. 
 
Functie-inhoud
Je bent eindverantwoordelijk voor de realisatie en productontwikkeling op het gebied van nieuwe smaken, ter verbetering, verbreding en verdieping van het assortiment.
Zelfstandig onderzoek en signaleer je vernieuwing- en verbetermogelijkheden in het productieproces en de productsamenstelling. Het implementeren/valideren van nieuwe en verbeterde producten binnen productie is daarbij essentieel, evenals het volgen van trends en ontwikkelingen in de markt voor voedingsmiddelen en ingrediënten, het continu verzamelen en selecteren van relevante informatie en kennis voor nieuwe en innovatieve product- en procesideeën en daarbij de vertaalslag maken naar nieuwe projecten;
Je vertaalt technische ontwikkelingen en marketingbriefings in nieuwe concepten en producten en werkt daarbij nauw samen met de verschillende disciplines binnen de organisatie. 

Functie eisen

 • Minimaal HBO opleiding Voedingsmiddelentechnologie/ Levensmiddelentechnologie of vergelijkbare opleiding;
 •  Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen bij voorkeur een foodomgeving;
 • Goede smaak- en reukzin, je herkent/ontwikkelt als van nature een lekker product;
 • Analytisch, goede organisatorische kwaliteiten;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt respect voor andere culturen;
 • Overtuigingskracht en uitstekend in staat draagvlak te creëren, besluitvaardig, resultaatgericht, commercieel bewust, zelfstandig en initiatiefrijk, creatief;
 • Geen 9-5 mentaliteit; ‘handen uit de mouwen steken’, geen ellenlange rapporten schrijven, is de cultuur die bij je past;
 • Uitstekend in staat om samen te werken in multidisciplinaire en internationale projecten en teams;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits strekt tot de aanbeveling.


Wat biedt de organisatie?

 • Een platte, flexibele en open organisatie met korte lijnen en een pro-actieve werkhouding van de collega’s. Hierdoor kunnen beslissingen vaak direct in concrete acties worden omgezet;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris;
 • Een goede werksfeer bij een groeiend familiebedrijf met een internationale werkomgeving.


Solliciteren of meer informatie?
Herken je jezelf helemaal in bovengenoemd profiel en wil je direct solliciteren? Graag zien wij je sollicitatie en korte motivatiebrief tegemoet. Je kunt hiertoe het sollicitatieformulier op deze pagina invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 


​Wil je meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure ? Neem dan telefonisch contact op met Marjolein Jetten: +31 6 29332916 of stuur een email via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.